e
Banner

Etiketler: ruzgar enerjisi



Rüzgar enerjisine 75 milyon avro yatırım geliyor


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Enerji

Yenilenebilir enerji yatırımlarına RES Anatolia’dan bir yatırım daha geldi. Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Pasifik'te faaliyet gösteren yenilenebilir enerji üreticisi RES grubuna bağlı şirketlerden RES Anatolia, Samsun'un Havza ilçesinde 48 megavatlık (MV) bir rüzgar santralinin lisansını aldı.




Proje taşımacılığı rüzgar ile büyüyor



Artan enerji yatırımları, özellikle de rüzgar enerji santrallerine yönelik yatırımlar, enerjide proje taşımacılığının büyümesine yol açıyor.

 




Nordex üretimde de lojistikte de güvenlikten taviz vermiyor


Yayın: 10-12-2013
Kategori: Enerji

Hız, esneklik ve maliyet alanında avantaj sağlamak için yerli lojistik şirketleriyle çalışmayı tercih ettiklerini belirten Nordex Türkiye Genel Müdürü İbrahim Özarslan, tüm diğer süreçlerde olduğu gibi lojistik hizmet alırken de en önemli önceliklerinin güvenlik olduğunu söylüyor. 




RES yatırımlarında anahtar teslim çözümler revaçta



Rüzgar enerjisi yatırımlarında lojistiğin farklı bir uzmanlık alanı istediğini belirten Rüzgar Enerjisi Santralleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Salahattin Baysal, yatırımcıların özellikle anahtar teslim çözümler sunan firmaları tercih ettiğini söylüyor. 




RES yatırımcılarının lojistik ortağı seçimindeki üç önceliği


Yayın: 16-08-2014
Kategori: Enerji

Milyon dolarlarla ifade edilen RES yatırımlarında lojistiğin maliyet kalemleri içindeki payının %3,5-%4,5 mertebesinde olduğunu belirten Rüzgar Enerjisi Santralleri Yatırımcıları Derneği (RESYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Baysal, yatırımcıların partner seçimindeki önceliklerini ise; deneyim, güven ve iş programının aksatılmadan yürütülmesi olarak sıralıyor. 




Rüzgar lojistiğinin boyutu ve rotası değişiyor


Yayın: 25-04-2024
Kategori: Enerji

Rüzgar enerjisinde büyüyen türbin parçalarının ve yatırımlarda değişen rotaların lojistik süreçlerini daha da komplike hale getirdiğini vurgulayan Vestas Türkiye Lojistik Koordinatörü Ömer Gürkan, sevkiyatlarda blade lifter, clamp truck ve dolly trailer kullanımının artacağını, limanların rüzgar endüstrisine daha fazla yer ayırmak zorunda kalacağını söyledi.